In English
  Internet fejlesztések Főbb tevékenyégek Termékek Referenciák  
KMall

A KMall rendszer - a K-PRO Kft. Saját fejlesztése - a szokásosan B2C, B2B és marketplace kifejezésekkel meghatározott rendszerfajták - ill. azok tipikus vonásainak - egyesítését próbálja megvalósítani, ill. bizonyos szempontból továbbfejleszteni.
Az általánosítás fő jellemzője, hogy egyetlen törzsadattáron - cikkek, partnerek, stb. - tetszés szerinti számú - többé-kevésbé összefüggő vagy teljesen független - boltot tud kezelni.
A KMall egy Java osztályokból és JSP template-ekből álló szoftverrendszer (API), mely az e-commerce fent említett területein előforduló feladatok megoldására szolgáló komponenseket tartalmaz:
A KMall alkalmas nagyon különböző termékek, információk, stb. tárolására, megjelenítésére, árusítására. Ezt úgy éri el, hogy e 'dolgok' attribútumai közül csak a minden esetben előfordulókat tartja a hagyományos relációs struktúrában, minden további jellemzőt az NBSC/E rendszer kezel.
Részletek


NBSC/E

(Navigation, Browse and Search Controller/Engine)
Az Interneten való kereskedés ill. információtovábbítás egyik fontos feltétele, hogy a felhasználó - pl. vásárló - megtalálja azt, amit keres. Erre egy speciális kereső rendszert fejlesztettünk ki. Az NBSC segítségével a rendszer objektumainak jellemzői egy speciális struktúrában ábrázolhatók. Egy objektum akárhány független attribútummal rendelkezhet.
A különböző típusú objektumok attribútumait tartalmazó fogalomrendszer felépülhet kapcsolódó adatbázis alapján vagy felhasználói felületen definiálva. Az attribútumok - fogalmak - rendszere egy fát alkot.
A kliens oldalon egy a navigálást, tallózást és keresést támogató program - applet - fut. A tallózás alatt a fogalmakon való navigálást és a kiválasztott jellemzővel rendelkező objektumok listázását értjük. Kereséskor a rendszerben szereplő minden jellemzőre feltételek írhatók elő. Ezek a feltételek tetszőlegesen összetett logikai kifejezéseket tartalmazhatnak.
A szerver oldalon a feltételeket kielégítő leválogatást elkészítő szervletek futnak. Ezek speciális adatszerkezeten és speciális algoritmusokkal dolgoznak.
Részletek

Cégünkről

A K-Pro Informatikai Kft. 1998. márciusában alakult. Létszáma 5 fő, 2 matematikus, 1 rendszertervező matematikus, 1 villamosmérnök és 1 programozó. A munkatársak több éve - némelyek több évtizede - dolgoztak együtt akadémiai kutatóintézetben, mint tudományos munkatársak ill. tudományos segédmunkatársak. A K-Pro Kft. a tagok eddigi együttes tevékenységét folytatja az új keretek között. Ez elsősorban innovatív és tudományos igényű - részben alapszoftver jellegű - fejlesztés.
1146 Budapest, Erzsébet krné út 1/a
Telefon: (06) 30 462 0363
info at kpro . hu